winkeltoppers.nl

Geef een vrouwelijke tint aan je tuindesign

Je tuin is natuurlijk in de zomer dé plek om van de zon te genieten. Echter wil je dan wel een mooie plek hebben om te ontspannen. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw tuin een pronkstuk te maken.

De bloemen

De bloemen en planten in de tuin geven natuurlijk een kleurrijke en vrolijke uitstraling aan de tuin. Zodoende is het leuk om bloemen te kiezen die felle kleuren hebben. Daarnaast is het ook leuk om een gedeelte te hebben in de tuin waar je kruiden, groenten en fruit laat groeien. Al is het maar om de kinderen te leren om met planten om te gaan en te laten zien hoe gezond eten wordt geproduceerd. Ik vind het enorm fijn om een muntplantje in mijn tuin te hebben. Zodoende kan ik altijd verse muntthee zetten! Ook de basilicumplant gebruik ik vaak, bijvoorbeeld om zelf pesto van te maken. Fruit en groenteplanten zijn iets meer een uitdaging in vergelijking tot de kruiden.

De tegels

Als je tegels hebt in de tuin kunnen deze door het jaar heen verkleurd zijn. Echter kan dit vrij simpel opgelost worden. Namelijk door de tegels schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Als je kiezels hebt, gaat dat iets moeilijker. Als je kiest voor kiezels is het zodoende wel belangrijk om een zeil eronder te plaatsen zodat je niet te veel last krijgt van onkruid. Onkruid verwijderen is geen leuk taakje, maar is wel belangrijk. Als je namelijk lang wacht, wordt de wortel steeds groter en is de kans dat je het plantje niet meer volledig uit de grond kan trekken. Als je de wortel namelijk laat zitten, kan het onkruidplantje weer opnieuw beginnen met groeien.

De beschutting tegen de zon

In de zomer moet je tijdens de warmste uren jezelf wel beschermen tegen de zon. Niet alleen door het smeren van zonnebrand, maar ook door tijdens deze uren de schaduw op te zoeken. Zodoende is het belangrijk dat je een grote zonneparasol hebt of een overkapping. Een hillhout overkapping is niet alleen praktisch tijdens de zonne-uren, maar is ook handig om in de avond onder te kunnen dineren.

De loungeset

Behalve een bedje om op te kunnen liggen, heb je natuurlijk ook een lekker zittende lounge set nodig waar je met vrienden van het weer en een drankje kan genieten. Het is wel belangrijk om met slecht weer de kussens naar binnen te halen, anders kan het weer schimmel in de kussens laten komen.

Mobiele versie afsluiten