winkeltoppers.nl

Ontwikkelingen in de modewereld

grote maten mode

Mode bestaat al sinds mensenheugenis. Altijd was het belangrijk voor mensen om er goed uit te zien. Wat daar precies onder wordt verstaan verschilt echter door de jaren heen. Steeds andere modetrends raken in de mode en voor je het weet is een bepaald kledingstuk weer volledig uit de mode. In deze blog zal ik uitleggen wat de laatste tijd speelt in de modewereld, zodat jij weet waar je op moet letten in de winkel om een echte winkel topper te worden!

Grote maten mode

Waar een aantal jaar geleden er enkel modellen waren met maatje 34 of uiterlijk 36, is tegenwoordig grote maten mode helemaal in. De modewereld beseft nu eindelijk pas dat niet iedere vrouw een maatje 34 heeft en dat dit ook niet realistisch is. Vrouwen kunnen er ook prachtig uitzien met een wat grotere maat en daar spelen de verschillende mode merken op in. Er zijn tegenwoordig steeds meer plus-size modellen actief en er is zelfs weerstand tegen de hele dunne modellen. Door deze recente ontwikkeling is er steeds meer aandacht voor de vorm van vrouwen met een iets grotere maat. Hierdoor wordt de kleding beter bij de lichaamsvormen gemaakt, zodat deze vrouwen er nu nog beter uit kunnen zien.

Fair trade kleding

Veel kleding wordt tegenwoordig gemaakt in de wat armere landen in de wereld. Denk dan bijvoorbeeld aan Bangladesh, de Filipijnen, India, Laos, Cambodja, Myanmar en Vietnam. Hoewel het fijn is voor de mensen uit die regio’s dat er nu werk voor hen is, moeten zij nog wel eerlijk betaald worden voor hun werk. Veel van deze arbeiders in de kledingindustrie moeten namelijk heel hard werken tegen hele lage lonen. Doordat de fabrieken alle macht hebben in dat soort landen kunnen werknemers er niks aan doen. Er is nu dan ook steeds meer aandacht voor een eerlijke beloning voor mensen die werkzaam zijn in de kledingindustrie om uitbuiting tegen te gaan. Ook het tegengaan van kinderarbeid valt hier onder, dat speelt echter al een langere periode in de kledingindustrie.

Geen bontkraag

Waar vroeger niet moeilijk werd gedaan over een bontkraag is dat tegenwoordig echt not done. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om de warmte van bont ver vervangen, bijvoorbeeld door een bontkraag van imitatie bont. Ik wil zelf geen waarde oordeel over het dragen van bont geven. Mensen kunnen echter heel negatief op bont reageren. Er zijn zelfs speciale websites waar bekende Nederlanders die bont dragen publiekelijk worden zwartgemaakt.

Mobiele versie afsluiten