winkeltoppers.nl

Online winkel review magazine

5 tips om jouw magazijn efficiënt in te richten!

Door de corona crisis waren we voor een paar maanden aan het huis gebonden. Helaas konden we geen leuke uitstapjes meer maken en waren de meeste winkels dicht. Daardoor hebben de webshops het gigantisch druk gekregen. Heb jij zelf een webshop? Dan heb je dit wellicht ook wel ervaren. Natuurlijk allemaal positief dat er meerdere aankopen worden gedaan, maar misschien groei je hierdoor wel te snel of heb je problemen in je magazijn. In deze blog zullen we verder ingaan op het laatste: Hoe richt jij je magazijn efficiënt in? 

 

Gebruik de ABC methode 

Het is belangrijk dat alles in het magazijn een vaste plek heeft. Door middels de ABC methode te werken wordt dit super eenvoudig. In categorie A plaats je alle snellopers, de minder snellopende artikelen plaats je in categorie B en categorie C wordt gevuld door artikelen die het minst vaak worden gekocht. Categorie A die moet dus makkelijk te pakken zijn voor de magazijnmedewerkers dus leg dit op ooghoogte. De artikelen die in de B en C categorie vallen die kunnen hoger geplaatst worden. Zo benut je toch de hele ruimte tot het plafond en werk je dus super efficiënt. 

 

Slimme ruimtewinners 

Heb jij je al  gehouden aan de ABC methode maar ervaar je toch nog een tekort aan ruimte? Denk dan een aan slimme ruimtewinners. Bijvoorbeeld stapelbare magazijnbakken, palletboxen of lade bakken. 

 

Dataterminals

De technologie staat niet stil, want ook deze helpt ons om effectief te werk kunnen gaan in het magazijn. Hoe we vroeger alles op papier moesten bijhouden kan het nu veel eenvoudiger via een dataterminal. Eigenlijk is dit niets anders dan een klein draagbaar computertje waarmee medewerkers artikelen kunnen scannen. Hierdoor wordt er een signaal afgegeven aan het systeem die de voorraad beheert zodat deze up to date blijft. 

 

Schoonmaken

Ondanks dat jij het druk hebt mag je het schoonmaken van het magazijn niet onderschatten. Zorg er daarom voor dat het magazijn spik en span is voordat iedereen naar huis gaat. Door het iedere dag  goed bij te houden voorkom je complete chaos. En zeg nou zelf een opgeruimd magazijn zorgt wel voor de nodige rust in het hoofd. 

 

Optimaliseer de looproutes

Misschien heb je jaren geleden voor het laatst gekeken naar de looproutes door het magazijn. Ga na of deze nog steeds zo praktisch zijn. Als je werkt met data terminals dan is het al helemaal belangrijk dat alles op orde is zodat de medewerkers precies op de goede route worden geleid. Daardoor gaat het werk vele malen sneller en gebeurt het dus super efficiënt. Immers kunnen er zo veel meer orders per dag gepakt worden! 

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 winkeltoppers.nl

Thema door Anders Norén