winkeltoppers.nl

Online winkel review magazine

E-bike specialist

Steeds meer fietsers stappen tegenwoordig over van een gewone fiets naar een fiets met trapondersteuning. Van iedere verkochte fiets is één op de drie een e-bike.  Wil je zelf ook een e-bike aanschaffen, maar weet je nog niet zeker of een e-bike bij je past of waar je hem moet kopen? Wij helpen je graag op weg!

Wat is een e-bike?

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. Dit betekent dat je fiets elektrische ondersteuning geeft bij het fietsen. Op een e-bike moet je daarom altijd zelf trappen. De energie voor de ondersteuning is opgeslagen in een accu. Deze is meestal geplaatst onder de bagagedrager. De accu levert stroom aan de motor. De meeste e-bikes hebben een motor in het voorwiel of tussen de trapas. We spreken dan over een voorwiel- of middenmotor.

Waarom een e-bike?

Een e-bike heeft veel voordelen. Om te beginnen de gezondheid voordelen: een e-bike is ideaal voor iedereen die gezondheid en conditie op pijl willen houden. Vaak wordt gedacht dat een e-bike je lui maakt. Niets is minder waar, want uit onderzoek is gebleken dat bezitters van een e-bike váker fietsen en ook nog eens méér kilometers afleggen. Uit een onderzoek van TNO bleek dat proefpersonen die een jaar op een e-bike stapten fitter werden!

Naast lichamelijk voordeel heeft een e-bike ook voordelen voor je geestelijke gesteldheid. Wie frequent fietst slaapt namelijk beter, waardoor je je overdag beter voelt. Daarnaast verkleint regelmatig fietsen, ook op een e-bike, de kans op hartfalen en diabetes type 2. Genoeg motivatie dus om op de elektrische fiets te stappen!

Waar koop je een e-bike?

Dat een e-bike veel voordelen zal duidelijk zijn. De aanschaf van een e-bike is echter wel een investering. Het is daarom raadzaam om van tevoren goed uit te zoeken waar je je e-bike gaat kopen. Zorg dat je altijd een proefrit mag maken op meerdere e-bikes. Zo leer je het verschil kennen tussen de verschillende aandrijfsystemen en ervaar je het rijgedrag per fiets zelf. Een goede e-bike specialist zal je altijd de gelegenheid geven om in eigen tempo meerdere fietsen te testen.

Ga je toch liever online een e-bike kopen? Wanneer je online een e-bike koopt wordt deze thuis afgeleverd en moet je deze zelf afmonteren. Bevalt de e-bike je niet, dan moet je zelf zorgdragen voor het retoursturen. Aan de lage prijs zitten dus ook de nodige nadelen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 winkeltoppers.nl

Thema door Anders Norén