winkeltoppers.nl

Online winkel review magazine

Een goede zelfbruining voor je gezicht

We hebben in Nederland helaas niet veel zon uren. Menig mens ligt daarom uren te bakken in de zon, wanneer hij er eenmaal is. Dit alles om een zongebruinde look te hebben. De illusie van beter weer, laten we maar zeggen.

Wanneer de zon er niet is kun je ervoor kiezen om onder de zonnebank te gaan. Een aantal jaar geleden was het heel normaal om je bruine kleur te bemachtigen door een paar keer onder de zonnebank te gaan. Nu denken we daar wel anders over. Zonnebanken is schadelijk voor je huid en kan huidkanker veroorzaken. Tegenwoordig is het daarom een beter idee om met een goede SPF naar buiten te gaan. Toch willen we graag dat zongebruinde kleurtje op ons lichaam.

Het antwoord: zelfbruiners

Zelfbruiners zijn de nieuwe manier om toch een bruine tint te hebben. Je kleurt bruin met een zelfbruiner door het stofje ‘DHA’. Deze manier van zelfbruining is in ieder geval vele malen veiliger dan een bezoek aan de zonnebank.

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners. Je hebt bruiningscremes, olieen. Maar ook druppeltjes die te mixen zijn met een eigen bodylotion. Daarbij heb je zelfbruiners voor je hele lichaam of alleen je gezicht. Vaak zijn dit soort bruiningsproducten zogeheten developers. Dat wil zeggen dat de bruining na verloop van tijd ontwikkeld. Dit gaat dan meestal om enkele uren. Deze tint blijft een aantal dagen zitten. Sommige zelfbruiners zouden zelfs enkele weken werken op je huid.

Je hebt ook zelfbruiners die alleen een kleur aanbrengen en weer afwasbaar zijn. Dit zijn cremes met een kleurstof. Deze zelfbruiners zijn aan te raden wanneer je nog niet zo ervaren bent met het gebruik van zelfbruiners. Mocht er iets niet goed gaan in de aanbreng, kan je het altijd weer afwassen.

Zelfbruiner voor je gezicht

Let er wel op dat zelfbruiners toch stoffen bevatten die misschien wat irritatie kunnen geven aan je huid. Er zit immers vaak parfum in verwerkt en de pigmenten in cremes kunnen een reactie veroorzaken. De huid van je armen en je benen is sterker (dikker) dan de huid in je gezict bijvoorbeeld. Er zijn daarom ook speciale zelfbruiners voor je gezicht op de markt gebracht.

Zo heeft het merk Collistar, zelfbruiner die je huid in minder dan een uur een mooie tint geeft. Dit is dus een developer voor je gezicht maar dan veel korter, juist omdat de huid van je gezicht zo gevoelig is. De zogeheten ‘Magic Drops Selftan’ geven een natuurlijk en egaal resultaat. Daarbij werkt het product extra hydraterend en heeft het ani age eigenschappen. De producten van Collistar zijn naar ons idee dus weer een goede stap vooruit. Zo kunnen we allemaal het hele jaar door genieten van in ieder geval een zonnige teint.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 winkeltoppers.nl

Thema door Anders Norén