winkeltoppers.nl

Online winkel review magazine

Een zwemvest aanschaffen in de winkel; Waar let ik op?

We beleven tot nu toe een fantastisch voorjaar en zomer. Goede tijden om lekker tijd op het water door te brengen. Zeker als je dit met je gezin gaat doen dan is het verstandig om een goed zwemvest aan te schaffen. Als je in de betreffende winkel in de wereld van het zwemvest komt zul je zien dat er behoorlijk veel keuze is. Enige voorbereiding voor je aanschaf is dus wel handig om te doen. De reden waarvoor je het gaat gebruiken en wie is van belang in je keuze. In dit blog vertellen we je graag meer, zodat je uiteindelijk veilig op het water bivakkeert met het juiste zwemvest.

Welke keuzes zijn er bij het aanschaffen van een zwemvest?

Allereerst is het belangrijk te bepalen waar je het zwemvest voor nodig hebt. Gaan je kinderen mee varen dan moet je meer denken in het aanschaffen van een reddingsvest. Een reddingsvest ziet er kwa uiterlijk ook anders uit en is puur gemaakt om niet te verdrinken. Het draagcomfort is daardoor ook wel wat minder, maar je kinderen zijn absoluut veilig. Je kunt het herkennen aan de grote kraag en het drijfvermogen wat op de voorkant zit. Vaak zitten er ook banden in de liezen. Bij kinderen levert dat extra veiligheid op doordat zodoende het zwemvest niet uit kan gaan. Als je dat niet hebt en het zwemvest is te groot dan zou je uit het zwemvest kunnen zakken als je in het water raakt. De reden dat bij het reddingsvest het drijfvermogen aan de voorkant zit is om ervoor te zorgen dat je automatisch op je rug gaat drijven. Dit is van levensbelang als het zou voorkomen dat je bewusteloos te water raakt. Het reddingsvest zorgt er dan voor dat je op je rug komt te drijven. De grote kraag zorgt er voor dat je hoofd goed boven water blijft.

Een zwemvest voor de wedstrijdzeilsport

Een zwemvest die je gaat gebruiken voor het zeilen van wedstrijden in open boten is heel anders. Hierbij is het draagcomfort veel meer van belang. Je ziet hierin daarom ook een heel ander assortiment. Vaak zijn deze zwemvesten deels gemaakt van neopreen. Hetzelfde materiaal als waar een wetsuit van gemaakt is. Dit is flexibel en daardoor comfortabel om te dragen. Het drijfvermogen is wat meer gelijk verdeeld en deze zwemvesten beschikken over de benodigde certificeringen als het goed is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 winkeltoppers.nl

Thema door Anders Norén