winkeltoppers.nl

Online winkel review magazine

Ook met een beperking lekker naar buiten

Het is nog niet eens zo lang geleden dat mensen met een fysieke beperking niet meer naar buiten konden. Ze zaten de hele dag achter de geraniums. En dat alleen maar omdat ze wat slecht(er) ter been waren. Gelukkig is dat nu anders. Door de komst van onder andere de rollator krijgen ook de mensen die een beperking hebben weer de mogelijkheid om zelf hun boodschappen te gaan doen. En dus om weer zelf in contact te komen met buren en buurtgenoten. Dat levert behalve vrijheid ook frisse lucht en geestelijke gezondheid op. Je bent immers niet meer opgesloten in je eigen huis.

Andere hulpmiddelen die écht helpen

Niet alleen buiten, maar ook binnen kan je soms wel wat hulp gebruiken. Wat denk je van een zitje in de badkamer? Dan kun je toch nog zelfstandig douchen als staan niet meer zo lekker gaat. Een stukje privé dat je nog even voor jezelf kunt houden. En wat denk je van een fijne traplift? Je kunt dan gewoon naar boven, ook als je benen je eigenlijk niet meer de trap op willen dragen. Je hoeft dan geen bed in de huiskamer en je hoeft je dan niet te wassen bij de gootsteen in de keuken.

En wat denk je van deze?

Een auto waar je heel gemakkelijk je rolstoel in kwijt kunt. Een opvouwbare, lichtgewicht rolstoel waar je ook nog een soort van rolondersteuning op hebt. De scootmobiel waar je mee de winkel in kunt. Een volledig aangepaste auto, met bijvoorbeeld een joystick in plaats van een stuur of handbediening in plaats van voetbediening. Je bent als mens met een beperking helemaal niet meer zo beperkt. Natuurlijk zijn en blijven sommige dingen lastig of misschien zelfs wel onmogelijk, maar het is minder heftig dan vroeger. Al kan ik me voorstellen dat je de eerste keer naar buiten met een hulpmiddel nog best heel heftig zult vinden.

De vrijheid maakt veel goed

Oké, het is dan misschien wel heel heftig als je voor het eerst in je rolstoel naar buiten gaat. Maar aan de andere kant: het geeft je zoveel vrijheid! Je kunt weer zelf de boodschappen halen die jij wilt halen, je kunt weer zelf de hond uitlaten en je kunt zomaar weer even bij een vriendin om de koffie. Die vrijheid is eigenlijk onbetaalbaar. Dat je misschien wat vreemde blikken krijgt als je voor het eerst in je rolstoel over straat gaat, dat neem je dan maar op de koop toe.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 winkeltoppers.nl

Thema door Anders Norén